bilgisayarci
FD Üye
Çıtır Çıtır Yufka Simitler Tanımı İçin Materyaller
- 3-4 adet yufka
- 1 şişe sade soda (Yerine su kullana bilirsiniz ancak soda çok daha lezzetli ve çıtır yapıyor)
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- Orta uzunluk kase kadar beyaz peynir ve kaşar peynir karışımı
Çıtır Çıtır Yufka Simitler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları üst üste serelim evvel yufkaları dört eşit modüle bölelim. Sonra her parçayı ikiye bölelim toplamda orta uzunluk bir yufkada sekiz modül olmalı çok küçük üçgenler formunda kesmedim lakin siz isterseniz daha küçük üçgenler halinde kesebilirsiniz.
- Peynir ve susam hariç tüm materyalleri bir kasede karıştıralım.
- Yufkaların geniş kısmına peynir harcından bir tatlı kaşığı kadar ek edelim kenar kısımlarından hafif kıvırarak saralım en uç kısmını ıslatıp açılmamasını sağlayalım.
- Her yufkayı evvel sosa batırarak (5-6 saniye bekletelim) hafif sıkarak susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 40 dakika kadar pişirdim ancak her fırın ayarı farklılık gösterdiği için denetimli formda pişirelim. Çıtır simit börekler hazır deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun ????