Çıtır Çıtır Yumuşacık Kaz Lokması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg un
- 2 yumurta
- 1 paket kuru yahut yarım paket yaş maya yahut instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 su bardağı ılık su
Çıtır Çıtır Yumuşacık Kaz Lokması Tanımı Yapılışı
- Unun ortası açılır. Olağan kuru maya ya da yarım paket yaş maya 1 su bardağı suda çözdürülüp ortaya dökülür.
- Instant maya kullanacaksanız şayet, direk dökülür.
- Yumurta kırılır, şeker, tuz atılır.
- Yoğurt eklenir. Yaş ya da kuru maya kullandıysanız 4 su bardağı ılık su ekleyin.
- Tüm malzemeyi karıştırın. Cıvık bir hamur olacak.
- 1 saat hamuru bekletin, güzelce kabarsın.
- Bol sıvı yağ da kaşığını ucuyla dökerek kızartın.