
Çıtır Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 2-2.5 su bardağı)
Çıtır Ekmek Tanımı Yapılışı
- Kuru maya ve şeker derin bir kapta karıştırılır üstüne ılık su eklenir.
- Su içerisinde şeker ve maya uygunca çözdürülür.
- Daha sonra un ve tuz eklenip karışım yoğrulur. Hamur biraz dinlendirilip, mayalandırılır.
- Daha sonra istediğiniz hal verilir ve üstüne su sürülür. 200 derece de ısıtılmış fırına konur.
- Fırının içine başka bir kapta su konur, nemli olması için.
- Ekmek kızarınca sıcaklık 180 dereceye düşürülür ve biraz daha pişirilir. Afiyet olsun.
.