
Çıtır Halka Soğanlı Alman Peynirli Makarnası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta ( l )
- 200 ml su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- Biraz muskat cevizi rendesi
- 500 gram un
- 400 gram eski kaşar
- 200 ml krema
- Biraz tuz
- Biraz karabiber
- Biraz muskat
- 2 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
Çıtır Halka Soğanlı Alman Peynirli Makarnası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel soğanları halka halka kesin.
- Üzerine şeker ve tuz ekin 10 dakika sonra fazla suyunu sıkıp öbür kaba alın.
- Üzerine un grup karıştırın.
- Kızgın yağda yakmadan uygunca kızartın.
- Hamur gereçleri derin bir kaba alın pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın. Bu süreci tahta kaşık yahut çırpacak ile yapabilirsiniz.
- Bu ortada tencereye su doldurun ve kaynatın ve altına hafif kısın.
- Makarna aparatı hamura kaynar suya akıta bilirsiniz. Makarnalar suyun üzerine çıkar çıkmaz süzüp alabilirsiniz.
- Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin makarnaları ekleyin ve karıştırın.
- Rendelenmiş kaşarı, krema ve baharatları ek edin kısık ateşte tüm peynir eriyinceye kadar pişirin.
- Üzerine kıtır soğanları yerleştirin frenk soğanı serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun????????Videosunu izlemek için ınstagram sayfama bakabilirsiniz????.