Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır İstavrit Kızartması

Çıtır İstavrit Kızartması

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Çıtır İstavrit Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo istavrit
  • 1 çay bardağı buğday unu
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı kekik
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pul biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı öğütülmüş kaya tuzu
Kızartmak için;
  • Ayçiçek yağı

Çıtır İstavrit Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle istavritlerimizi ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
  2. Süzgece aldığımız balıklarımız sularından arınırken; genişçe bir tabağa buğday, mısır ve galeta unlarını döküyoruz.
  3. Tabağa döktüğümüz unlarımızı bir hoş karıştırıp baharatları ve tuzumuzu ekliyoruz.
  4. Diğer yandan derin bir kızartma tavasına çokça sıvı yağ ekleyerek ocağımızın büyük gözünü açıyoruz.
  5. İyice ısınan yağa, hazırladığımız karışıma buladığımız istavritlerimizi atıp kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır İstavrit Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt