
Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan Tanımı İçin Gereçler
- 4 tane kabak
- 3 tane patlıcan
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı galete unu
- 1 çay bardağı süt
- 8 kaşık un
- 1 çay aşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı nane
- Tuz
- Sıvıyağı
Çıtır Kabak Ve Çıtır Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklarımızı yıkayıp julyen keselim.
- Sosumuzu hazırlayalım kaseye birinci olarak yumurtayı kırıp güzelce çırpalım.
- Sonra süt maden suyu unu ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Son olarak sıvı yağı galeta ununu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Sosumuz çok sıvı olmaması gerekiyor.
- Julyen kestiğimiz kabaklarını içine atıp harmanlıyoruz.
- Vaktiniz varsa yarım saat dolapta dinlendirelim şayet vaktiniz yok ise çabucak kızartabiliriz.
- Tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım.
- Sonra sırasıyla kabakları tavaya dizelim.
- Önlü gerili kızartalım.
- Kabakları bu biçimde hepsini bitirelim.
- Akabinde 3 tane patlıcanı yıkayıp soyduktan sonra julyen keselim.
- Tuzlu suda 15dakika bekletelim.
- Sonra suyunu sıkıp bir kez daha yıkayalım.
- Akabinde kabaklardan kalan sosumuzun içine atıp harmanlayalım.
- Birebir biçimde kızartarak sıcak servis yapabilirsiniz.Sunum hedefli turşu çıkaralım.Şimdiden afiyet olsun ????????????.