
Çıtır Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım paket krem şanti
- Vanilya
- Kavrulmuş kadayıf
- Toz antep fıstığı
Çıtır Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet ile başlayalım ;toz şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakalım .
- O arada etimekleri borcama dizelim.
- Şerbet kaynayınca altını kısalım 5- 6 dakika kaynasın.
- Ocaktan alalım ,hemen sıcakken etimeklerin üzerine dökelim beklesin .
- Kremayı da yapalım; süt ,toz şeker, nişasta ve unu tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp pişirelim.
- Göz göz olunca ocaktan alıp tereyağ ve vanilya ekleyip karıştıralım soğusun.
- Ilıyınca krem şanti ekleyip mikser ile karıştıralım .
- Sıkma torbasına doldurup etimeklerin üzerine sıkalım.
- En son kavrulmuş kadayıfları üzerine serpelim ,toz antep fıstığı ile süsleyelim.
Not; ben kadayıfları önceden alıp kavuruyorum dondurucuya koyup lazım oldukça çıkarıyorum markette hazırları da var.
Çıtır Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı