Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cıtır Kase De Et Sote Tarifi Resimli

Cıtır Kase De Et Sote Tarifi Resimli
0
69

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli Cıtır Kase De Et Sote Tarifi
Cıtır Kase De Et Sote nasıl yapılır


HAMUR KASESİ İCİN;

Malzemeler

2 Su Bardağı Un
1 Cay Bardağı Su
12 Cay Bardağı Zeytinyağ
78 Dal Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
2 Cay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Corek Otu
1 Yemek Kaşığı Susam
1 Yumurta Sarısı

ET SOTE İCİN;

Malzemeler

1 Kg Dana Eti
2 Orta Boy Domates
12 Yemek Kaşığı Domates Salcası
Kekik, Tuz

imagescitirkasedeetsotetarifiresimli5ad4338f54d21

HAMUR KASESİ

Yapılışı

Oncelikle hamur malzemelerinin hepsini karıştırarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde bir hamur yoğurun Tuzu damak zevkinize gore azar azar ekleyin Kullandığımız unlarda kıvam acısından farklılık gosterebileceği icin, unuda azar azar ekleyin Hamuru, yarım saat kadar dinlendirin Fırına dayanıklı kaselerin dış kısmını katı yağ ile yağlayın ve hamuru oklava ile acarak kaselerin uzerine sıvayın (Ben buyuk kaseler elde etmek istediğim icin, hamur ile mini tart kalıplarımın dışını kapladım, siz daha minik kaseler yapmak isterseniz, kalıbınızın ic kısmını kullanabilirsiniz) Onceden ısıtılmış 180 derece fırında 3035 dk hamurların uzeri kızarıncaya kadar pişirin

ET SOTE

Yapılışı

Kuşbaşı doğranmış olan etlerinizi guzelce yıkayın Suyunu cok suzmeden, bir tencereye alın Yarım cay bardağı sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın Arada karıştırarak ve suyunu kontrol ederek (etler pişmemiş ama suyunu cekmiş ise 1 cay bardağı kadar kaynar su ekleyin, bu işlemi et pişene kadar tekrar edin) pişirin Et pişerken uzerinde oluşan kopuğu bir kaşık ile alarak, atın
Etleriniz pişince, bir kevgir yardımı ile temiz bir tencereye alın, 1 cay bardağı sıvı yağ ile orta ateşte karıştırarak kızartın Domates rendesi, ve salcayı ekleyip, domateslerin ciğ tadı gidene kadar pişirin Altını kapatıp, tuz ve kekik ekleyin
Hem hamur kaseleriniz, hemde et sote soğuyunca, yemeği hamur kaselerinin icine paylaştırın Servis etmeden once uzerine biraz kaşar serpin ve 200 derece fırında ısıtın Sıcak servis yapın
 
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt