
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo kornişon turşu
- 3 su bardağı sirke
- 1.5 yemek kaşığı limon tuzu
- 1.5 – 2 su bardağı kaya tuzu
- 1 adet limon
- 3-4 baş sarımsak
- Yarım çay bardağı nohut
- Yarım çay bardağı yarma
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6 litre kadar kaynamış soğutulmuş su olması lazım
- Delemek için dikis iğnesi
- Defne yaprağı
Çıtır Kornişon Turşu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak suyu kaynatalım soğuması lazım.
- Kornişonları güzelce yıkayalım. Birkaç kez bu işlemi yapalım.
- Su dolu bir leğene koyalım.
- İğne ile bir kaç delik atalım. Saplarını temizleyelim.
- Sarımsakları temizlemek için su dolu bir leğene parçalara ayırıp koyalım ki çabuk soyulsun. Soyulduktan sonra ikiye bölelim.
- Şimdi kaynayıp soğumuş suya tuzu ilave edelim karıştıralım.
- Not: ben içine bir yumurta koyuyorum su yumurtayı kaldırırsa su oranı iyidir.
- Turşu bidonun altına nohut yarma, biraz sarımsak ekleyelim kornişonları ilave edelim.
- Aralara sarımsak ve nohut yarma ilave edelim.
- Limonu 4 e bölelim içine koyalım.
- Suyunu ilave edelim bidonun içine şeker, kalan malzemeleri defne yaprağını limon tuzunu ilave edelim.
- Ağız kısmana 2 parmak boşluk kalacak şekilde tuzlu suyunu ekleyelim.
- Tuzlu suyu bir kaba koyalım artanını arada karıştırdığınız da eksilirse ekleme yapacağız. Ağzını kapatalım.
- 2 güne bir suyuna ve tuzuna bakalım turşunun oklava ile karıştıralım.
- Tuzlu sudan ekleyelim. Turşumuz bir kaç güne olur. Çıtır çıtır turşu oluyor.