Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Lahmacun

Çıtır Lahmacun
0
32

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
citir-lahmacun.jpg

Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için gereken malzemeler:
  • 1 kilo 600 gr  un
  • 1 pk yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 430 ml süt
  • 430 ml su
  • Tuz
İç harcı için gereken malzemeler:
  • 400 g kıyma
  • 3 adet domates
  • 4 adet kapya kırmızı biber
  • 4-5 adet sivri yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2,5 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Çıtır Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk başta ılık sütün yarısını, yaş mayayı ve şekeri küçük bir kâseye ilave edin, bir/iki kere karıştırın ve 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Püf nokta ;bu ön aşamayı yaparsanız o zaman hamuru çok fazla bekletmiyorsunuz. Suyu da hamura ılık ilave edin.
  3. Unu derin bir yoğurma kabına ilave edin. Ön mayayı şimdi ilave edin.
  4. Yavaşça diğer malzemeleri ilave edin ve yumuşak homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
  5. Yaklaşık 45-50 dakika arası dinlendirip mayalanmaya bırakın.
  6. Şimdi iç harçı için soğanları, sarımsakları, biberleri ve maydanozu rondodan geçirip küçültün.
  7. Kıymayı ve küçültülmüş sebzeleri derin bir kaba ilave edip baharatları, salçayı ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
  8. Buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin.
  9. Püf nokta ; iç harcını bekletirseniz kıyma tüm malzemeleri çeker ve daha lezzetli olur.
  10. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ayırın.
  11. Püf nokta; benim yaptığım büyüklükte istiyorsanız o zaman her bir hamur bezesi tam 80g olmalı.
  12. Lahmacunları biraz küçük istiyorsanız 50-60g arasında yapabilirsiniz.
  13. Her bir hamur bezesini ince açıp üstüne bir kaşık iç harcından ilave edip bir kaşık yardımı ile güzelce dağıtın ve pişirin.
  14. Püf nokta; İç harcını çok ilave etmeyin yoksa silex, mulek gibi lahmacun makinanın güzel ve tam pişmez. Bir yemek kaşığı iç harcı yeterli.
  15. Benim lahmacun makinanın markası mutlulex ve 4,5 ayarında her bir lahmacunu 5-6 dakika pişirdim. Ayarı yüksek olmasın yoksa lahmacun yanar ve güzel pişmez.
  16. Fırında pişirmek isterseniz eğer 240/250 derecede pişirebilirsiniz.
  17. Lahmacun sıcak olarak servis edin, böyle daha çıtır oluyor.
  18. Bu işlemi diğer bezelerle de yapın.
Helal hoş olsun.

Çıtır Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt