Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için gereken malzemeler:
- 1 kilo 600 gr un
- 1 pk yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 430 ml süt
- 430 ml su
- Tuz
- 400 g kıyma
- 3 adet domates
- 4 adet kapya kırmızı biber
- 4-5 adet sivri yeşil biber
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Çıtır Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta ılık sütün yarısını, yaş mayayı ve şekeri küçük bir kâseye ilave edin, bir/iki kere karıştırın ve 10 dakika mayalanmaya bırakın.
- Püf nokta ;bu ön aşamayı yaparsanız o zaman hamuru çok fazla bekletmiyorsunuz. Suyu da hamura ılık ilave edin.
- Unu derin bir yoğurma kabına ilave edin. Ön mayayı şimdi ilave edin.
- Yavaşça diğer malzemeleri ilave edin ve yumuşak homojen bir hamur olana kadar yoğurun.
- Yaklaşık 45-50 dakika arası dinlendirip mayalanmaya bırakın.
- Şimdi iç harçı için soğanları, sarımsakları, biberleri ve maydanozu rondodan geçirip küçültün.
- Kıymayı ve küçültülmüş sebzeleri derin bir kaba ilave edip baharatları, salçayı ve zeytinyağını da ekleyip karıştırın.
- Buzdolabında yaklaşık bir saat bekletin.
- Püf nokta ; iç harcını bekletirseniz kıyma tüm malzemeleri çeker ve daha lezzetli olur.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ayırın.
- Püf nokta; benim yaptığım büyüklükte istiyorsanız o zaman her bir hamur bezesi tam 80g olmalı.
- Lahmacunları biraz küçük istiyorsanız 50-60g arasında yapabilirsiniz.
- Her bir hamur bezesini ince açıp üstüne bir kaşık iç harcından ilave edip bir kaşık yardımı ile güzelce dağıtın ve pişirin.
- Püf nokta; İç harcını çok ilave etmeyin yoksa silex, mulek gibi lahmacun makinanın güzel ve tam pişmez. Bir yemek kaşığı iç harcı yeterli.
- Benim lahmacun makinanın markası mutlulex ve 4,5 ayarında her bir lahmacunu 5-6 dakika pişirdim. Ayarı yüksek olmasın yoksa lahmacun yanar ve güzel pişmez.
- Fırında pişirmek isterseniz eğer 240/250 derecede pişirebilirsiniz.
- Lahmacun sıcak olarak servis edin, böyle daha çıtır oluyor.
- Bu işlemi diğer bezelerle de yapın.
Çıtır Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı