Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
- 3,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket instant maya
Çıtır Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynayınca limon suyunu ekleyip 20 dk daha kaynatalım.
- Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur için tüm malzemeleri ekleyip mikser yada çırpma teli ile karıştıralım.
- Üzerini streç ile kapatıp 1 saat mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamuru sıkma torbasına alıp torbanın uç kısmını makasla küçük keselim.
- Kızgın yağın içine bir elimizle torbayı tutarken bir elimizle makasla hamuru keserek lokmamızı dökelim. Ara ara karıştırarak nar gibi kızartalım.
- Kızaran lokmaları bir kaba alalım.
- Kızartma işlemi bitince tüm lokmaları tekrar kızgın yağa koyalım 2-3 dk daha kızartalım. Bu yaptığımız 2. Kızartma işlemi sayesinde lokmalarımız çıtır çıtır olacaktır bunu mutlaka yapın.
- Yağdan çıkardığımız lokmaları şerbete koyup içinde 1-2 dk bekletelim ve hemen servis tabağına alalım. İsterseniz üzerine çikolata döküp servis edebilirsiniz. Ben sade tercih ettim ???? deneyecek olanlara afiyet şifa olsun ????.