
Çıtır Lokma Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 3,5 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 4-5 damla limon
- Sıvı yağ
Çıtır Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakalım. Tencereye su ile şekeri kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz 4-5 damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynaması kâfi.
- Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz. Mayayı ve toz şekeri koyup, karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Yoğurma kabının üzerini streç sinema ile kapatıp 45 dakika maya almasını bekliyoruz.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Yağın kızmış olması çok değerli. Küçük bir kapta yanımıza sıvı yağ alalım.
- Mayalanan hamuru elimize alıp sıkıyoruz yağa batırdığımız tatlı kaşığı ile hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
- Her seferinde çay kaşığını yağa batıralım.
- Hamurlar altın sarısı rengini alıp, her yeri kızardığında süzgeç yardımı ile alıp soğuk şerbeti içine koyuyoruz.
- Şerbette 15 saniye beklettikten sonra süzerek servis tabağına alalım.
- Bütün hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
- Servis ederken ister üzerine ceviz ister antep fıstığı ve ya benim yaptığım üzere çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.