Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Lokma

Çıtır Lokma
0
43

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
citir-lokma.jpg

Çıtır Lokma Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 3,5 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon
Kızarmak için;
  • Sıvı yağ

Çıtır Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel şerbeti hazırlayıp, soğumaya bırakalım. Tencereye su ile şekeri kaynatıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıyoruz 4-5 damla limon sıktıktan sonra 5 dakika daha kaynaması kâfi.
  3. Hamuru için; yoğurma kabına ılık suyu alıyoruz. Mayayı ve toz şekeri koyup, karıştırıyoruz.
  4. Daha sonra unu ve tuzu ekleyip tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  5. Yoğurma kabının üzerini streç sinema ile kapatıp 45 dakika maya almasını bekliyoruz.
  6. Uygun bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırıyoruz. Yağın kızmış olması çok değerli. Küçük bir kapta yanımıza sıvı yağ alalım.
  7. Mayalanan hamuru elimize alıp sıkıyoruz yağa batırdığımız tatlı kaşığı ile hamuru alıyoruz ve kızgın yağa bırakıyoruz.
  8. Her seferinde çay kaşığını yağa batıralım.
  9. Hamurlar altın sarısı rengini alıp, her yeri kızardığında süzgeç yardımı ile alıp soğuk şerbeti içine koyuyoruz.
  10. Şerbette 15 saniye beklettikten sonra süzerek servis tabağına alalım.
  11. Bütün hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
  12. Servis ederken ister üzerine ceviz ister antep fıstığı ve ya benim yaptığım üzere çikolata ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Çıtır Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt