Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Mantı

Çıtır Mantı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
citir-manti.jpg

Çıtır Mantı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet böreklik yufka
İçi için:
  • 250 gram kıyma
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı salça, sarımsak
  • 100 gram tereyağ
  • Yoğurt,sarımsak

Çıtır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç materyallerini karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp düz olan tarafına harcın yarısını uzunlama halde sarma sarar üzere koyun.
  2. Yufkayı rulo yapıp iki parmak kalınlığında modüller kesin.
  3. Öbür yufkaya da tıpkı süreci uygulayın.
  4. Borcama yerleştirip ortasına biber,kapya,soğan domates vb. İstediğiniz zerzevatları koyun. Zerzevat koyarsanız kesinlikle üzerinden biraz sıvı yağ gezdirin.
  5. Fırın ayarınıza nazaran yeterlice pişene kadar bekletin. Ben 240 derecede 40 dakika pişirdim.
  6. Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  7. Tereyağında sarımsak ve salçayı kavurun.
  8. Fırından çıkardığınız yemeğin üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirin.
Çıtır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt