elektronikci
FD Üye
Çıtır Mantı Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet böreklik yufka
- 250 gram kıyma
- Yarım kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Tuz,karabiber,pulbiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça, sarımsak
- 100 gram tereyağ
- Yoğurt,sarımsak
Çıtır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç materyallerini karıştırın. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp düz olan tarafına harcın yarısını uzunlama halde sarma sarar üzere koyun.
- Yufkayı rulo yapıp iki parmak kalınlığında modüller kesin.
- Öbür yufkaya da tıpkı süreci uygulayın.
- Borcama yerleştirip ortasına biber,kapya,soğan domates vb. İstediğiniz zerzevatları koyun. Zerzevat koyarsanız kesinlikle üzerinden biraz sıvı yağ gezdirin.
- Fırın ayarınıza nazaran yeterlice pişene kadar bekletin. Ben 240 derecede 40 dakika pişirdim.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
- Tereyağında sarımsak ve salçayı kavurun.
- Fırından çıkardığınız yemeğin üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirin.