Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin)

Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin)
0
40

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
citir-midye-borek-buzluk-icin-4.jpg

Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yufka
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
İç Gereç
  • Dilediğiniz iç gereç (Ben peynirli ve pırasalı hazırladım)

Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı Yapılışı

  1. Evvel iç materyal hazır edilir sos için yumurta yoğurt yağ ve maden suyu karıştırıp uygunca çırpılır.
  2. Yufkayı tezgaha serip üçgen formunda 4 modüle bölünür üzerine sostan iki yemek kaşığı sürülür.
  3. Üçgen kısımdan üst yanlışsız itilir yan kısımları üst üste getirilir bu kısma iç gereç konur.
  4. Kenarlarından sararak (Yaprak sarar gibi) alt kısmı üste getirilir görsellerde yapılışı var bu halde bütün yufkalar sarılır.
  5. Şayet sostan arttıysa hepsinin üzerine kaşıkla azar azar dökülür ben borcam tepside hazır edip üzerini streçleyip dondurucuya koydum siz yağlı kağıt serili tepsiye dizip dondurduktan sonra poşetleyebilirsiniz.
  6. Dondurucudan çıkarıp üzerine bir yumurta bir kaşık yağ karışımını sürüp direk fırına verilir.
  7. Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir çıtır böreğimiz hazır. Deneyeceklere kolay gelsin.
 
858,497Konular
981,904Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt