Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- 1 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- Dilediğiniz iç gereç (Ben peynirli ve pırasalı hazırladım)
Çıtır Midye Börek (Buzluk İçin) Tanımı Yapılışı
- Evvel iç materyal hazır edilir sos için yumurta yoğurt yağ ve maden suyu karıştırıp uygunca çırpılır.
- Yufkayı tezgaha serip üçgen formunda 4 modüle bölünür üzerine sostan iki yemek kaşığı sürülür.
- Üçgen kısımdan üst yanlışsız itilir yan kısımları üst üste getirilir bu kısma iç gereç konur.
- Kenarlarından sararak (Yaprak sarar gibi) alt kısmı üste getirilir görsellerde yapılışı var bu halde bütün yufkalar sarılır.
- Şayet sostan arttıysa hepsinin üzerine kaşıkla azar azar dökülür ben borcam tepside hazır edip üzerini streçleyip dondurucuya koydum siz yağlı kağıt serili tepsiye dizip dondurduktan sonra poşetleyebilirsiniz.
- Dondurucudan çıkarıp üzerine bir yumurta bir kaşık yağ karışımını sürüp direk fırına verilir.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirilir çıtır böreğimiz hazır. Deneyeceklere kolay gelsin.