Cıtır Milfoy Tarifi İcin Malzemeler
*10 adet milfoy
Kreması icin;
*3 su bardağı sut
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı vanilya
*2 yemek kaşığı krema
*1 yemek kaşığı tereyağı
Arasına ;
*Cilek
Uzeri icin;
*Cikolata sosu, cilek, pudra şekeri
Cıtır Milfoy Tarifi Yapılışı
1
*Milfoy hazırlanışı
*1 milfoyu 4 eşit parcaya bolun
*Bu işlemi 10 milfoye de uygulayın
*40 adet mini milfoy elde edin
*Yağlı kağıt serinin tepsiye dizin
*Onceden ısıtılmış 180°c de ki fırında kızarıp Kabarana kadar pişirin
*İlk sıcağı cıktıktan sonra krema ile doldurup susleyin
*Pastacı kreması yapılışı ;
*Vanilya ve tereyağ haric tum malzemeyi tencerede karıştırın
*Tamamen karıştıktan sonra ocağa alın ve koyulaşıp muhallebi kıvama gelene kadar karıştırın
*Kıvamına gelince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın
*Cam bir kaba alın
*Kremanın uzerini strecle iyice kapatıp soğumaya bırakın
*1 gece dinlendirin (Eğer acil ise 1 saat dinlendirin ve icerisine 1 paket kremsantiyi sut ile kabartip icine ekleyin ve kullanın ) 1 gece dinlendirme yaparsanız ertesi gun 2 yemek kaşığı kremayı kabartın ve dinlenen krema ile birleştirin Kullanıma hazır Afiyet olsun
*10 adet milfoy
Kreması icin;
*3 su bardağı sut
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı vanilya
*2 yemek kaşığı krema
*1 yemek kaşığı tereyağı
Arasına ;
*Cilek
Uzeri icin;
*Cikolata sosu, cilek, pudra şekeri
Cıtır Milfoy Tarifi Yapılışı
1
*Milfoy hazırlanışı
*1 milfoyu 4 eşit parcaya bolun
*Bu işlemi 10 milfoye de uygulayın
*40 adet mini milfoy elde edin
*Yağlı kağıt serinin tepsiye dizin
*Onceden ısıtılmış 180°c de ki fırında kızarıp Kabarana kadar pişirin
*İlk sıcağı cıktıktan sonra krema ile doldurup susleyin
*Pastacı kreması yapılışı ;
*Vanilya ve tereyağ haric tum malzemeyi tencerede karıştırın
*Tamamen karıştıktan sonra ocağa alın ve koyulaşıp muhallebi kıvama gelene kadar karıştırın
*Kıvamına gelince ocaktan alın tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın
*Cam bir kaba alın
*Kremanın uzerini strecle iyice kapatıp soğumaya bırakın
*1 gece dinlendirin (Eğer acil ise 1 saat dinlendirin ve icerisine 1 paket kremsantiyi sut ile kabartip icine ekleyin ve kullanın ) 1 gece dinlendirme yaparsanız ertesi gun 2 yemek kaşığı kremayı kabartın ve dinlenen krema ile birleştirin Kullanıma hazır Afiyet olsun