Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
- 300 – 350 gram kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz
- Nar ve antep fıstığı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kıremşanti
- 1 paket vanilya
Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kadayıfı küçük küçük doğrayıp cevizi de ekleyip tereyağı ile kavuruyoruz.
- Artık muhallebimizin üretimine geçiyoruz.
- Sütü tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için yeterlice karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayıp göz göz olunca kısık ateşte 4 dakika kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Soğuyunca kırem şantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
- Kup kaplarımızın içersine bir kat kadayıf bir kat muhallebi olacak şekilde koyuyoruz.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.