Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Muhallebili Kadayıf

Çıtır Muhallebili Kadayıf
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
citir-muhallebili-kadayif.jpg

Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler

  • 300 – 350 gram kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Dilerseniz 1, 5 su bardağı da dövülmüş ceviz
Üzeri için:
  • Nar ve antep fıstığı
Muhallebı̇sı̇ ı̇çı̇n:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kıremşanti
  • 1 paket vanilya

Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak kadayıfı küçük küçük doğrayıp cevizi de ekleyip tereyağı ile kavuruyoruz.
  2. Artık muhallebimizin üretimine geçiyoruz.
  3. Sütü tencereye alıp üzerine şeker, nişasta ve unu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla topaklanmaması için yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Kaynamaya başlayıp göz göz olunca kısık ateşte 4 dakika kadar pişirip vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  5. Soğuyunca kırem şantiyi ekleyip mikserle karıştırıyoruz.
  6. Kup kaplarımızın içersine bir kat kadayıf bir kat muhallebi olacak şekilde koyuyoruz.
  7. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
 
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt