Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Nohutlu Kremalı Balkabağı Çorbası

Çıtır Nohutlu Kremalı Balkabağı Çorbası
0
17

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
citir-nohutlu-kremali-balkabagi-corbasi.jpg

Çıtır Nohutlu Kremalı Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram doğranmış balkabağı
  • 1 adet doğranmış havuç
  • 2 adet doğranmış patates
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 lt su
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım paket krema (100ml)
  • ️Çıtır nohutlar
  • 400 gram haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı acı tozbiber
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak (İsteğe bağlı)

Çıtır Nohutlu Kremalı Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce haşlanmış nohutların suyunu iyice süzdürüp hala suyu kalmışsa peçete ile alınır.
  2. Zeytinyağı ve baharatlarını ekleyip iyice karıştırılır,fırın tepsisine alıp 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirilir. Çıtır nohutlar soğurken çorba hazırlanır.
  3. Bir çorba tenceresinde tereyağ eritilir,soğanlar eklenir ve biraz kavurulur.
  4. Havuçlar,patatesler eklenir çok az çevirip baharatları ve balkabağı eklenir beş dakika çevirip sıcak suyunu ekleyip kaynaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
  5. Pişen sebzeler blendırdan geçirilir.
  6. Kremayı ekleyip beş dakika sonra ocağın altı kapatılır.
  7. Çorba kasesine çorbadan koyup üzerine hazırlanan çıtır nohutlar eklenir ve sıcak sıcak servis edilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Çıtır Nohutlu Kremalı Balkabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt