Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Paneli Tavuk (El Yapımı)

Çıtır Paneli Tavuk (El Yapımı)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
citir-paneli-tavukel-yapimi.jpg

Çıtır Paneli Tavuk (El Yapımı) Tanımı İçin Materyaller

  • 6 tane tavuk baget(but)
Pane harcı için:
  • 1 su bardağı mısır gevreği
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Bulamak için:
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
Kızartmak için:
  • Ayçiçek yağı

Çıtır Paneli Tavuk (El Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuk bagetler haşlanır.
  2. Haşlanmış ve suyu süzülmüş tavuklar yumurtalı süte bulanır.
  3. Akabinde bir kabın içerisinde mısır gevrekleri el ile küçültüldükten sonra öteki materyaller ile karıştırılır.
  4. Yumurtalı süte bulanmış olan tavuk bagetler pane harcına da bulandıktan sonra kızgın yağda pişirilir.
Not: tavuk bagetleri güzelce haşlamayı unutmayın. Yoksa tavuklarınız çiğ kalır. :( ve bir de kızgın yağda 5 dakikadan az tutmanız kâfi.

Not: ister derili ister derisiz yapabilirsiniz kızartma sürecini. Ben haşlarken derili haşladım. Sonra da eşime derili baget kızarttım kendime derisiz.

Çıtır Paneli Tavuk (El Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt