Çıtır Pastırmalı Humus Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kahve fincanı tahin
- 3 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- Tuz
- 5-6 dilim pastırma
- Tereyağı
- Toz biber
Çıtır Pastırmalı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış ve tercihen kabukları soyulmuş nohutları blendera alıyoruz.
- Tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, kimyon ve tuzu da ekleyip pürüzsüz olana kadar çekiyoruz. Kıvamı katı olursa nohutun haşlama suyundan ya da zeytinyağıyla ayarlıyoruz.
- 3 dilim pastırmayı tavada çok az yağla çıtırlaştırıyoruz.
- Geri kalanı küçük küçük doğrayıp tereyağı ve toz biberle çevirip tabağa yaydığımız humusun üzerine serpiştiriyoruz.