Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Patates

Çıtır Patates

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Çıtır Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • Haşlamak için su
  • Haşlandıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar nişasta
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kahvaltı sofralarınıza yakışacak elinizin altında her daim bulundurabileceğiniz çıtır çıtır çok lezzetli bir tanım patates ???? ????????????
  1. Patatesleri soyup yuvarlak yahut istediğiniz biçimde doğrayıp tencereye alalım ve uygunca haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra suyunu süzüp ince süt süzgecine dökelim.
  3. Birazcık suyunun güzelce süzülmesini bekleyelim patatesler çok soğumadan kaşık yardımıyla süzgecin üzerinde ezdirelim.
  4. Süzgeçten geçirince pürüzsüz olan patateslere soğuduktan sonra tuz ve nişastayı ek edip evvel kaşıkla karıştıralım sonra elimizle biraz yoğuralım (toparlanan hamur üzere bir kıvamı olacak ona nazaran biraz daha nişasta eği yapabilirsiniz).
  5. Daha sonra buzdolabı poşetinin içine koyalım merdane yardımıyla yahut elimizle bastırarak yaydıralım.
  6. Buzdolabında 15 dk kadar dinlendirip ince uzun uzun dilimlere keselim. Kızgın yağda pişirelim.
Not ???? Poşetli halde dondurucuya atıp dilediğiniz vakit çıkartıp çok az çözüldüğünde dilimlere ayırıp kızartabilirsiniz.

Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Fırında Çıtır Baby Patates Tanımı İçin Materyaller 10-12 adet minik patatesZeytinyağı1 diş sarımsakTuzKarabiberKekikPulbiberKimyon Fırında Çıtır Baby Patates Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Çıtır Çıtır Fırınlanmış Haşlama Patates Tarifi İçin Malzemeler 4 orta boy patates1 çay kaşığı kabartma tozu1 çay bardağından iki parmak az zeytinyağı2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Çıtır Çıtır Fırınlanmış Haşlama Patates Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Peynirli Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Materyaller 2 adet büyük uzunluk patatesGöz kararı tuz3 yemek kaşığı un İçi İçin 100 gram kaşar peynir Bulamak İçin 2 yumurta3 yemek kaşığı süt2,5 yemek kaşığı un Dışını Bulamak İçin 1 su bardağı galeta unu Kızartmak İçin Bol ölçüde sıvı yağ Peynirli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Çıtır Çıtır Patatesli Tavuk Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta8 yemek kaşık un (Patatesler için)4 yemek kaşık un (Tavuklar için)4 adet büyük patates1 büyük kemiksiz göğüs Çıtır Çıtır Patatesli Tavuk Tanımı Yapılışı Birinci baş patatesleri ince ince dilimliyoruz. Soydukdan sonra soğuk suda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Çok Emelli Fırında Çıtır Patates Tanımı İçin Materyaller 2 adet orta uzunluk patates2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon3-4 diş sarımsakBiraz pul biber (İsteğe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt