teknolojiuzmani
FD Üye
Çıtır Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patates
- Haşlamak için su
- Haşlandıktan sonra 3 yemek kaşığı kadar nişasta
- Tuz
- Sıvı yağ
Çıtır Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kahvaltı sofralarınıza yakışacak elinizin altında her daim bulundurabileceğiniz çıtır çıtır çok lezzetli bir tanım patates ???? ????????????
- Patatesleri soyup yuvarlak yahut istediğiniz biçimde doğrayıp tencereye alalım ve uygunca haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzüp ince süt süzgecine dökelim.
- Birazcık suyunun güzelce süzülmesini bekleyelim patatesler çok soğumadan kaşık yardımıyla süzgecin üzerinde ezdirelim.
- Süzgeçten geçirince pürüzsüz olan patateslere soğuduktan sonra tuz ve nişastayı ek edip evvel kaşıkla karıştıralım sonra elimizle biraz yoğuralım (toparlanan hamur üzere bir kıvamı olacak ona nazaran biraz daha nişasta eği yapabilirsiniz).
- Daha sonra buzdolabı poşetinin içine koyalım merdane yardımıyla yahut elimizle bastırarak yaydıralım.
- Buzdolabında 15 dk kadar dinlendirip ince uzun uzun dilimlere keselim. Kızgın yağda pişirelim.
Çıtır Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı