Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4-6 adet yufka
- 6-7 orta boy patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pulbiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr eritilmiş margarin
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yumurta sarısı
Çıtır Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp ezelim.
- Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp 5 dk kavuralım.
- Salçayı ekleyelim, kavurup patates, tuz ve pul biberi ekleyip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
- Sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpalım.
- Birinci yufkayı serelim ,üzerine 3-4 kaşık sos döküp her yerine sürelim .
- 2. Yufkayı da üstüne koyalım tekrar sos dökelim.
- Yufkayı ortadan ikiye kesip iç harcı koyup saralım.
- 5 eşit parçaya bölelim tepsiye alalım diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım .
- Kalan sosu üzerine sürelim .
- Yumurta sarısını da sürüp 180- 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
Çıtır Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı