
Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- Baklava yufkası (36 adet bir tepsi için yeterli)
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Peynir ve maydanoz
Çıtır Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağı eritip içine sıvı yağı ekleyip karıştıralım kenarda beklesin.
- Şimdide içini hazırlayalım bir kalıp beyaz peyniri çatal yardımıyla ezelim.
- İçine bir tutam maydanoz doğrayıp karıştıralım.
- Tezgahımıza 2 adet yufka serelim.
- Üzerini yağlayalım tekrar 2 adet yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim ve tekrardan yağlayalım
- Kısa kenarının uç kısmına beyaz peynir koyalım rulo formunda saralım.
- Bu biçimde yufkalar bitene kadar 4 erli olacak halde rulolar yapıp tepsiye dizelim.
- Kalan yağdan üzerine sürelim.
- Bıçakla kesip 180 derecelik fırına verelim yaklaşık 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.