Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Pırasalı Börek

Çıtır Pırasalı Börek
0
37

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 3 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Maden suyu
  • Süt
  • Galeta unu

Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pırasalar ve havuçlar ince ince doğrandıktan sonra zeytinyağında tavada pişirilir.
  2. İçine biber salçası eklenir.
  3. Yufkalar tek tek açılır içerisine süt-maden suyu-zeytinyağı karışımı sürülür ve ikiye katlanır.
  4. İkiye katlanan yufkaya tekrar karışım sürülür ve ılıyan materyal yufkanın içine koyularak kol böreği formunda sarılır.
  5. 3 yufka için de tek tek bu süreç yapılır ve eşit kesimler halinde kesilir.
  6. Daha sonra süte ve sonra da galeta ununa batırılıp 170 derece fırında 35 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Çıtır Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt