
Çıtır Pratik Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta ( hamuru açmak için)
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe nazaran margarin (az da olsa eklemenizi öneririm beğenilen bir tat veriyor)
- 5 orta uzunluk patates (haşlıyoruz)
- İsteğe nazaran ıspanak
- Bir demet yeşil soğan
- Konutunuzdaki isteğinize nazaran baharatlar
Çıtır Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzu yoğuralım.
- Yarım saat dinlendirelim.
- Mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapalım.
- 24 tane beze çıkıyor. Sizin bardak ölçüleriniz ile daha fazla yahut eksik çıkabilir sorun değil.
- Bezeleri küçük küçük nişasta ile açalım. Her açtığımızın ortasına nişasta sürelim ve üst üste koyalım.
- 24 bezemiz vardı. 12 altına 12 üstüne gelecek formda ayarlayalım. (aşağıya fotoğraf olarak belirticem).
- 12 bezemizi üst üsteyken tepsi büyüklüğünde açalım.
- Ortasına iç gerecimizi ekleyelim.
- Başka 12’li açtığımız hamuru üstüne serelim.
- Böregimizi çok büyük olmayacak halde keselim.
- En son sıvı yağ ile margarin karışımını her yerine gelicek biçimde üzerine gezdirelim.
- Fırına girmeye hazır.
- Fırınınıza nazaran pişme mühleti değişebilir.
Çıtır Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı