Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Pratik Börek

Çıtır Pratik Börek
0
60

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cittir-piratik-borek.jpg

Çıtır Pratik Börek Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta ( hamuru açmak için)
Üzeri için;
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe nazaran margarin (az da olsa eklemenizi öneririm beğenilen bir tat veriyor)
İç gereci için;
  • 5 orta uzunluk patates (haşlıyoruz)
  • İsteğe nazaran ıspanak
  • Bir demet yeşil soğan
  • Konutunuzdaki isteğinize nazaran baharatlar

Çıtır Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurumuzu yoğuralım.
  2. Yarım saat dinlendirelim.
  3. Mandalinadan biraz daha küçük bezeler yapalım.
  4. 24 tane beze çıkıyor. Sizin bardak ölçüleriniz ile daha fazla yahut eksik çıkabilir sorun değil.
  5. Bezeleri küçük küçük nişasta ile açalım. Her açtığımızın ortasına nişasta sürelim ve üst üste koyalım.
  6. 24 bezemiz vardı. 12 altına 12 üstüne gelecek formda ayarlayalım. (aşağıya fotoğraf olarak belirticem).
  7. 12 bezemizi üst üsteyken tepsi büyüklüğünde açalım.
  8. Ortasına iç gerecimizi ekleyelim.
  9. Başka 12’li açtığımız hamuru üstüne serelim.
  10. Böregimizi çok büyük olmayacak halde keselim.
  11. En son sıvı yağ ile margarin karışımını her yerine gelicek biçimde üzerine gezdirelim.
  12. Fırına girmeye hazır.
  13. Fırınınıza nazaran pişme mühleti değişebilir.
Afiyet olsunnn ????????

Çıtır Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller 25 tane baklavalık yufka1 kilo ıspanak2 tane soğanTuzKarabiber Sos için; 1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ100 gram margarin Üzerine; Kalan sos Çıtır Çıtır Pratik Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Patatesli Börek El Açması (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 4 su bardağı un1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1.5 çay kaşığı kuru mayaIlık su 1-1.5 su bardağı kadar (un markasına nazaran ölçü olarak değişkenlik gösterebilir) İç harcı için 4-5 adet haşlanmış patates1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz6-7 un (Yinede kontrollü ekleyin ) Araları için; 125 gram margarin/ tereyağı1çay bardağı sıvı yağİç harcı için çokYarım kilo ıspanak1 adet soğanTuz ve baharatlar Ispanaklı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Çıtır Çıtır Konut İmali Baklava Tanımı İçin Gereçler Baklava hamurunun gereçleri için: 2 yumurta1 adet maden suyu1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağı1 adet kabartma tozu1 fiske tuz3-4 damla limon suyuHamur hafif toparlanana kadar un (kıvamı yumuşak olmalı) Hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
El Açması Kolay Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 2,5 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz6-7 un (Yinede kontrollü ekleyin ) Araları için; 125 gram margarin/ tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; Yarım kilo ıspanak1 adet soğanTuzBaharatlar El Açması Kolay Çıtır Börek Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt