Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tanımı İçin Gereçler
- 15 adet baklavalık yufka (daha az ya da daha fazla olabilir)
- Yarım su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı pudraşekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 2 yemek kaşığı pudraşekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Çıtır Rulo (Tahinli Haşhaşlı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tahin, pudraşekeri ve sıvı yağı bir kapta karıştırdım.
- Haşhaş, pudraşekeri ve sıvı yağı başka bir kapta karıştırdım.
- Her bir yufkaya haşhaşlı ya da tahinli harçtan sürerek rulo halinde sardım.
- İç gereçleri çok fazla kullanmadım 1 yemek kaşığı kadar serpmek kâfi olur.
- Bütün iç materyalleri bitirene kadar devam ettim.
- Hepsini yağlı kağıt serili tepsime dizdim.
- 170derecede kızarana kadar pişirdim. Fırını daha evvelden ısıtmadım aslında pişmesi de çok kısa sürüyor 10 15 dakika kadar. Deneyeceklere afiyet olsun.