Çıtır Sigara Böreği Ve Turp Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 1 kase taze peynir
- 1 maydanoz
- Kırmızı biber
- 1 küçük turp
- 1 adet havuç
- 4 5 kol nane ve maydanoz isteğe nazaran dere otu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 400 gram yoğurt
Çıtır Sigara Böreği Ve Turp Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sigara böreği için; 4 yufkayı da üst üste koyalım ve üçünü birden eşit büyüklüklerde üçgen kesimlere bölelim.
- Üçgenlerin her birini teker teker alalım. Başka bir kapta maydanoz kırmızı biber ve peynirleri karıştıralım. Geniş kısmına beyaz peynirden koyup, kenarlarını içe gerçek kıvırıp saralım.
- Bütün yufkalar bu biçimde bittikten sonra kızgın yağda gerili önlü kızartıp havlu peçete koyduğumuz tabağa alalım.
- Turp salatası için; turp havucu rendeliyoruz, nane ve maydanoz ince ince doğruyoruz. Farklı bir kapta mayonez ve yoğurdu çırpıyoruz, birleştirip nane ve kırmızı biberle süslüyoruz.