![citir-simit-tarifi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/citir-simit-tarifi.jpg)
Çıtır Simit Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
- 1 kesim tereyağ
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
- İster kavrulmuş ister sade susam
Çıtır Simit Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel ılık suya şeker ve mayayı ekleyip 15-20 dk mayalandıralım.
- Sonra sıvı gereçler başta olmak üzere tüm materyalleri bir kaba alalım ve hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamuru mayalanması için bir kenara alalım yarım saat 45 dk bekleyelim.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezelere alalım, bir bezeyi tekrar iki eşit kesime ayırıp ortasına küçük bir kesim tereyağ sürelim ve uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit hali verelim.
- Evvel pekmezli suya batıralım sonra susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun????.