Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Simit

Çıtır Simit
0
80

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su (250 ml )
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un
Dış için;
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı kavrulmuş susam

Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına birinci evvel bir su bardağı su, maya ve şekeri alalım uygunca karıştıralım.
  2. Üzerine sıvı yağ ,yoğurt ve tuz ekleyelim.
  3. Unu da eleyerek ekleyelim.
  4. Güzelce yoğurup 1. 5 saat mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamuru 20 eşit kesime bölelim.
  6. Her bir hamuru rulo biçiminde açıp iki hamuru örgü üzere birbirine dolayalım.
  7. Pekmezin içine su koyalım güzelce çırpalım.
  8. Hazırladığımız simit hamurunu evvel pekmezli suya sonra da susama bulayalım.
  9. 190 derecede alt üst fırında 20-25 dk pişirelim.
  10. Fırında simitleri pişirirken kurumasınlar diye borcam da su koydum.
Deneyen herkese afiyet olsun.

Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pastane Simitinden Daha Hoş Çıtır Çıtır Simit Sandiviç Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 çay bardağı ılık süt1 yemek kaşığı şeker ( silme)Yarım çay bardağı sıvı yağ1 tane yaş maya4.5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için; Kavrulmuş susam1 su bardağı su4-5 kaşık pekmez Sandiviç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Çıtır Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ1 paket kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Pekmezli sos için; Yarım çay bardağı dut pekmeziYarım çay bardağı su Üzeri için; Susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Çıtır Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un1,5 su bardağı ılık su1,5 çay kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı tuz Üzerinin sos için; Yarım su bardağı pekmezYarım su bardağı su1 tatlı kaşığı un1 su bardağı kavrulmuş susam Çıtır Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Pastane Yöntemi Çıtır Çıtır Kavrulmuş Susamlı Simit Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su2 silme yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya yahut 1 küçük paket kuru maya3 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ7,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Dışı için; 1 türk kahve fincanı üzüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Simit (Çıtır Çıtır Enfes) Tanımı İçin Materyaller 5-6 su bardağı un1 paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 yemek kaşığı şeker1, 5 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ Üzeri için: 1 çay bardağı pekmez2-3 yemek kaşığı su1 su bardağı kadar kavrulmuş susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,480Konular
981,428Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt