Çıtır Soğan Halkası (Galeta Unu Yerine Kepekle Kızarttık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı soda
- Yarım su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Birer çay kaşığı karabiber ve pulbiber
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 silme yemek kaşığı nişasta
- Buğday kepeği ya da galeta unu
Çıtır Soğan Halkası (Galeta Unu Yerine Kepekle Kızarttık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta ,soda ve sütü bir küçük karıştırma kabına alıp çırpın.
- İçine tuz ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un ve nişastayı ekleyin son olarak da baharatları koyarak çırpmaya devam edin oluşan karışımı bir kenara alın.
- Soğanlarınızı halkalar halinde doğrayıp önce bir elinizle karışıma batırın.
- Diğer temiz elinizle de kepeğe batırıp tavada kızartma yağına koyup pişirelim.
- Sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun.