Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan)
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz(damağınıza göre)
- 1 kalıp beyaz peynir
- Bu sefer değişiklik olsun diye içini pırasalı yaptım o formda yada ıspanaklı peynirli sucuklu vs. deneyebilirsiniz.
- Biraz tereyağ dağıttım
Çıtır Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcını istediğiniz halde hazırlayabilirsiniz.
- Yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyerek biraz daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım.
- Yufkaların 4 adedini ayırıp kalan kısmını 6 -7 modüle keselim.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve altına iki tane yufkayı üst üste koyarak yerleştirelim.
- Bir yufkayı elinizle sosun içine batırıp ıslatarak fazla sosunu akıtın ve top top yaparak yan yana fazla sıkıştırmadan tepsiye yayalım.
- Her yufkayı tıpkı biçimde sosa batırıp akıtıp iç harcını iki kat olacak formda yayalım.
- Bir kat soslu yufka bir kat iç harcı halinde tamamlayalım.
- Sos artarsa en üstüne döküp yufkadan tekrar iki tane daha tepsiye yerleştirip üzerini kapatalım.
- Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece de 45 -50 dakika kadar denetimli pişirelim. Hem su böreği hem çıtır börek tadında olağanüstü bir lezzet deneyeceklere afiyet olsun .