Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Su Böreği

Çıtır Su Böreği
0
50

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
hem-citir-hem-su-boregi.jpg

Çıtır Su Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 700 gram baklavalık böreklik yufka(ince olan)
Sosu için;
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz(damağınıza göre)
İç harcı için;
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Bu sefer değişiklik olsun diye içini pırasalı yaptım o formda yada ıspanaklı peynirli sucuklu vs. deneyebilirsiniz.
Ortalarına;
  • Biraz tereyağ dağıttım

Çıtır Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını istediğiniz halde hazırlayabilirsiniz.
  2. Yumurtaları çırpın, sıvı yağ, yoğurt ve suyu ekleyerek biraz daha çırpıp un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpalım.
  3. Yufkaların 4 adedini ayırıp kalan kısmını 6 -7 modüle keselim.
  4. Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve altına iki tane yufkayı üst üste koyarak yerleştirelim.
  5. Bir yufkayı elinizle sosun içine batırıp ıslatarak fazla sosunu akıtın ve top top yaparak yan yana fazla sıkıştırmadan tepsiye yayalım.
  6. Her yufkayı tıpkı biçimde sosa batırıp akıtıp iç harcını iki kat olacak formda yayalım.
  7. Bir kat soslu yufka bir kat iç harcı halinde tamamlayalım.
  8. Sos artarsa en üstüne döküp yufkadan tekrar iki tane daha tepsiye yerleştirip üzerini kapatalım.
  9. Evvelden ısıtılmış fırında 200 derece de 45 -50 dakika kadar denetimli pişirelim. Hem su böreği hem çıtır börek tadında olağanüstü bir lezzet deneyeceklere afiyet olsun ☺️.
Çıtır Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

15 Dakikada Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 20 adet baklavalık yufka200 gram kıyma2 orta uzunluk soğan4 yemek kaşığı sıvı yağYarım yemek kaşığı tuzYarım yemek kaşığı karabiber Sos için; Yarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı sütÇeyrek su bardağı eritilmiş tereyağı yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 300 gram kıyma1 büyük soğan ince doğrayalım1 çay kaşığı tuz toz biber kara biber1 çorba kaşığı tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ5 yufka Sos için; 1 su bardağı sütYarım su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta Çıtır Çıtır Kıymalı Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Çıtır Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka İç harcı büsbütün isteğinize kalmış Ben peynir içine maydanoz taze soğanKarabiber ve pul biber kullandımBu ortada peynirin köy peyniri Çok daha nefis oldu Sosu için 1.5 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Kolay Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler Bir paket baklavalık yufka ( ben 32 tane kullandım )500 gram kıyma2 adet orta uzunluk kuru soğanYarım çay bardağı sıvı yağ1 adet kapya biber ( isteğe bağlı )1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon Arasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Çıtır Çıtır Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler 15 adet baklavalık yufka İç harcı için; 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı150-200 gram kıyma1 adet kuru soğan2 çorba kalışı kuş üzümü (İsteğe bağlı)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber Sos için; 1,5 çorba kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt