elektronikci
FD Üye
Çıtır Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- ️8 adet tavuk baget
- ️3 adet orta boy patates
- ️1 kase mısır unu (harcı için)
- ️1 kase konserve mısır
- ️1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- ️Tuz, pulbiber ,karabiber
- Yarım su bardağı un
- 4 yumurta sarısı
- 1 su bardağı ️panko veya galeta unu (eğer ikiside bulunmuyorsa ekmek içini rondoda çekip fırında 3 dakika bekleterek kıtırkaşmasını sağlayabilirsiniz)
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları az yağda yanmaz geniş tavada kızart. Daha sonra üstünü geçmeyecek şekilde su ekle kapağını ört. Bu süreçte patatesleri kabukları soyulmuş şekilde haşla.
- Tavuklar haşlandıktan sonra kesme tahtasında etleri kemiklerinden ayır ve küp küp doğra fazla büyük olmasın.
- Tavukları pişirdiğin tavaya al.
- Haşladığın patatesleri ezici yardımıyla iyice ez ve püre haline getir ve tavukları koyduğun tavaya ekle.
- Arkasından mısır ununu ,kaşar peynirini, konserve mısırı ve baharatları ekle, elinle iyice yoğur.
- Hepsi iyice birleştikten sonra temizlediğin kemiklere karışımdan alıp elinde yuvarla ve iyice yapıştır eski şeklini ver. Görseldeki gibi.
- Önce yumurtaya sonra pankoya (galeta ununa) bula ve bol yağda kızart. Servise hazır.Afiyet olsun????
Çıtır Tavuk Baget Tarifi Fotoğraflı Yapılışı