Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çıtır Tavuk But

Çıtır Tavuk But
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
citir-tavuk-but.jpg

Çıtır Tavuk But Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg tavuk baget (Kanatlada yapılabilir)
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu,
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk But Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ek edip yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Başka bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
  3. Soğuyan bagetleri evvel yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Dinlenen tavukları tekrar evvel yumurta akabinde unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu kademede aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir formda pişmeli. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,326Kullanıcılar
verliaqwSon üye
Üst Alt