
Çıtır Tavuk But Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk baget (Kanatlada yapılabilir)
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu,
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk But Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ek edip yumuşayana kadar haşlayalım.
- Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Başka bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
- Soğuyan bagetleri evvel yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
- Dinlenen tavukları tekrar evvel yumurta akabinde unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu kademede aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir formda pişmeli. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.