Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı k sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
Çıtır Tavuk Halkaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak patatesleri suda haşlıyalım.
- Haşlanınca suyunu süzüp kenara alalım.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Tavuk ile başka tüm gereçleri mutfak robotundan geçirilir.
- Hazır olmuş harcı sıkma torbasına dolduralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine halka hali verip dizin.
- Üç kısımların su ile elinizi ıslatarak birleştirin.
- Buzlukta 2 saat kadar donmaya bırakın.
- Tavuk halklarını buzluktan aldıktan sonra sırasıyla un, yumurta ve galeta unu ile kaplayın.
- Kızgın yağda orta ateşte 2 dk kadar kızartın.
- Halkaları sos ile servis edin. Afiyet olsun .