Çıtır Tavuk (Kalamar Görünümlü Tavuk) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı mısır nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Kızartma yağı ve galeta unu
Çıtır Tavuk (Kalamar Görünümlü Tavuk) Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü julyen halde doğrayalım (iki parmak kalınlığında).
- Öbür materyalleri derin bir kapta karıştıralım.
- Tavukları içine ek edip marine edelim.
- En az 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Galeta ununa bulayıp kızgın yağda orta yüksek ateşte kızartalım.
????????afiyet olsun ????????.