Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 1 şişe maden suyu
- 1 tane yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsü julyon doğranır.
- Derin bir kaba alınır.
- Öteki bir kapta yumurta güzelce çırpılır üzerine un, maden suyu, kabartma tozu, karbonat ek edilip tekrar karıştırılır.
- Tavukların üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber serpilir.
- Daha sonra hazırlanan karışım tavukların üzerine dökülür.
- Streç sinema ile kapatılan tavuklar 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
- Tavaya bol yağ dökülür tavuklar kızgın yağda alt üst kızartılır.Afiyet olsun.