Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çıtır Tavuk Kalamar

Çıtır Tavuk Kalamar
0
89

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
citir-tavuk-kalamar.jpg

Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
Sosu için;
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tane yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat

Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk göğsü julyon doğranır.
  2. Derin bir kaba alınır.
  3. Öteki bir kapta yumurta güzelce çırpılır üzerine un, maden suyu, kabartma tozu, karbonat ek edilip tekrar karıştırılır.
  4. Tavukların üzerine pul biber, kekik, tuz, karabiber serpilir.
  5. Daha sonra hazırlanan karışım tavukların üzerine dökülür.
  6. Streç sinema ile kapatılan tavuklar 2 saat kadar dolapta dinlendirilir.
  7. Tavaya bol yağ dökülür tavuklar kızgın yağda alt üst kızartılır.Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt