Çıtır Tavuk Modülleri Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg tavuk göğsü
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tatlı toz biber
- Kimyon
- 2 dış sarımsak
- Varsa muskat rendesi bir ölçü
- Kahvaltılık gevrek
Çıtır Tavuk Kesimleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuklar yıkanır kurulanır ve istenilen büyüklükte doğranır (Ne çok ince ne çok kalın olmasın)
- Geniş bir kaba alınır. Krema ve baharatlar eklenip karıştırılır. Baharatlar çok fazla olmasın. Birer cimtik kâfi.
- Bu karışımı en az 3 saat buzdolabında dinlendirin. Hatta bir gün öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz sonuçdaha da hoş olacaktır. Ben bir gün evvel yapıp dinlendirdim.
- Kahvaltılık gevrekleri robottan geçin ve düzgünce dinlenen tavuk modüllerini gevreklere güzelce bulayın.
- Bol ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz fırında da yapabilirsiniz. İnanilmaz lezzetli oluyor. Kesinlikle kaydedin ve deneyin????????