elektronikci
FD Üye

Çıtır Tavuk Ve Coleslaw (Lahana Salatası) Tanımı İçin Materyaller
Çıtır tavuk
- 400 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- Orta uzunluk lahananın çeyreği
- 2 adet orta uzunluk havuç
- Bir tutam dereotu
- 8 yemek kaşığı yoğurt (susuz yerinden)
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
Çıtır Tavuk Ve Coleslaw (Lahana Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kfc restoranlarında yediğimiz bu meşhur coleslaw salatasını kesinlikle deneyin. Yanında çıtır çıtır bir tavuk ile????????.
- Tavuk göğsünü ince bir halde doğrayın.
- Marine edip 2 saat buzdolabında bekletin.
- Kaplaması için tüm gereçleri bir kasede karıştırın. Hafif koyu, kıvamlı bir sos olacak. Tavukları karışıma bulayın, fazla sosunu süzdükten sonra kızgın yağda artlı önlü pişirin.
- Kalın peçete üzerine alarak fazla yağını çektirin. Tavukları kesinlikle sıcak olarak servis edin.
- Coleslaw için lahananın sert kısımlarını kullanmadan yapraklarını ince ince doğrayın.
- Havuçları rendeleyip, dereotunu incecik kıyın.
- Sos materyallerinin tümünü bir kapta güzelce karıştırın.
- Lahana ve havucu da ek ederek hepsini karıştırın.
- Üzerini streç sinema ile kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlenmeye bırakın. Bu sayede lahanalarımız yumuşayacak.
- Buzdolabından çıkarttıktan sonra sulanırsa fazla suyunu süzdürüp tekrar karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.