Çıtır Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo tavuk fileto (Göğüs etinden)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı panko
- 1 su bardağı mısır gevreği
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 su bardağı un
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce dilimlenmiş tavuklarımızı hafif tuzluyoruz.
- Yumurtalarımızı 1 çay kaşığı toz biber tuz kekik ile çırpıp tavuklarımızı buluyoruz.
- Daha sonra unumuza buluyoruz tekrar yumurtaya bulayıp en son bir tabakta panko rondoda çekilmiş mısır gevreği ve mısır ununu toz biber kekik tuz ile karıştırıp tavuklarımızı bu paneye buladıktan sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
- Havlu kağıt üzerine alıyoruz.Fazlalık yağını alsın diye.
- Yanında ;4-5 adet patatesi haşlayıp püre haline getiriyoruz.
- İçerisine 1 yemek kaşığı tereyağ 100 gram 1 su bardağı kadar kaşar rendesi ,1 çay bardağı süt ve muskat rendesi tuz ek edip karıştırıyoruz tavuğun yanına çok yakışıyor yapacak olanlara afiyet olsun ????.