
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Tuz (Miktarı sizde)
- 1 çay kaşığı köri
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu ortalar tavuktan gidiyoruz ???? tavuklarımızı olabildiğince ince olacak halde ister şerit ister dilim dilim doğruyoruz yıkayıp süzüldükten sonra baharatlarını ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip yeterlice karıştırıp biraz dinlendiriyoruz.
- Başka ayrı tabaklara un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ekliyoruz. Tavukları sırasıyla evvel una, akabinde yumurtaya sonrasında ise galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişiriyoruz.
- Ortada aykırı yüz ediyoruz ve ocağın başından ayrılmıyoruz. Zira çok çabuk kızarıyor ince olduğu için de kısa müddette pişiveriyor.
- Yağ kızdıktan sonra ocağın altını orta derecede açın o formda pişirin, afiyetle. ????????????.