
Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
Marine için:
- 1 paket tavuk fileto
- Yarım su bardağı süt
- Tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber,kekik
- Un (miktarı tavuk adedine göre değişir)
- 1 adet yumurta
- Karabiber,köri,pulbiber,kekik,tuz
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavukları marine etmek için dilimleyelim ardından uygun bir kaba dilimlediğimiz tavukları alalım.
- Kabın içerisine süt, karabiber,pulbiber, kırmızı toz biber,kekik ve tuzu katalım buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim.
- Uygun iki ayrı tabak alıp birisine yumurtayı çırpalım diğerine un ve baharatları ilave edelim miktarı sizin tercihinize bağlı.
- Marine olan tavukları dolaptan çıkartıp önce yumurtaya ardından unlu karışıma üstlü altlı batıralım.
- Önceden sıvı yağ ekleyip kızarttığımız tavada tavukları önlü arkalı pişirelim.Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı