Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Tarator Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet kabak (Orta boy)
- 2 adet havuç (Orta boy)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar yoğurt
- Yarım çay bardağı kadar mayonez
- 1 tutam tuz
- İnce dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yufka
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak ve havucu rendeleyip 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kavuralım. Diriliğinin gitmesi kâfi.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Sarımsak ezip yoğurt ve mayonez ile karıştıralım.
- Yufkayı ince üçgen halinde keselim içine hiç bir şey koymadan sarıp kızartalım.
- Soğuyan kabak ve havuca yoğurtlu karışımı ekleyip yeterlice karıştıralım, üzerine ceviz dökelim.
- Çıtır yufkalar ile servis edelim şimdiden afiyet olsun yapacaklara.