Çıtır Yufkalı Soslu Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 4 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Sarımsaklı yoğurt
- Sıvı yağ
- Nane
- Pul biber
Çıtır Yufkalı Soslu Patlıcanlı Beyti Kebabı Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları şerit halinde soyup ince uzun olacak biçimde dilimliyoruz ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüyoruz ve evvelce ısıttığımız 180 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
- Pişirme mühleti fırına nazaran değişebileceği için patlıcanlar hafif kızarınca fırından çıkarabiliriz.
- Köfteler için soğan rendeliyoruz.
- Daha sonra köftesi için uygun bir yoğurma kabına kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip yoğuruyoruz.
- Uygun bir yere yufkanın bir adedini seriyoruz ve üzerine su, zeytinyağı karışımından sürüyoruz.
- Yufkanın bir kenarını biraz katlayıp, katladığımız kısmın üzerinede sostan sürüyoruz ve bu kısma fırından çıkardığımız patlıcanları uzunluğuna olacak halde yanyana diziyoruz.
- Yanyana dizdiğimiz patlıcanların üzerine kıymamızı bir şerit halinde koyalım.
- Yufkanın kenarlarını da yavaşça içe gerçek katlayarak, yaprak sarma sarıyormuş üzere rulo halinde sarıyoruz.
- Uzun ruloyu istediğimiz boyutta dilimlere ayırıyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın kabına yada tepsisine dilimleri diziyoruz.
- Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında, yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
- Pişirme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebileceği için denetimli formda pişiriyoruz.
- Sunum tabaklarına aldığımız beyti kebabımızın üzerine sarımsaklı yoğurdu ve yağda kızdırdığımız sosumuzu döküyoruz. Ve o nefis cız sesini duyuyoruz.