bilgisayarci
FD Üye
Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 adet yumurta
- 3-4 su bardağı un
- 250 gram kıyma
- 2 orta boy haşlanmış patates
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı ve çörek otu
Çıtırlığıyla Lezzetine Bayılacağınız Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı hazırlıyoruz. Haşlanmış patatesleri iyice ezip bir kaba alıyoruz.
- Zeytin yağı döktüğümüz tava da yemeklik doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
- Tuz,karabiber, pulbiber ekleyip tekrar kavuruyoruz.
- Patateslerimizi katarak iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Bir tavaya tereyağı alıyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz ardından içerisine sıvı yağı da katıyoruz.
- Hamuru için un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz iyice karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü şekilde katıyoruz.
- Ben üçüncü bardağı hamuru tezgaha aldıktan sonra azar azar kıvam alana kadar ekleyip yoğurdum.Unun kalitesine göre 3 bardaktan daha fazla kullanabilirsiniz.
- Hamuru 12 eşit parçaya bölüyoruz.
- Oklava yardımıyla mısır unuyla pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve her katın arasına tereyağ karışımdan katıyoruz. Son kata sürmüyoruz.
- Hamuru 15-20 dk streçe sarıp buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Hamuru tezgaha serip elimizle fazla ince olmayacak şekilde açabildiğimiz kadar açıyoruz.
- Açtığımız hamuru kare şeklinde kesip iç malzemeyi koyuyoruz ve uçlarını tam top gibi kapatacak şekilde birleştiriyoruz.
- Pişirme kağıtlı tepsiye hamuru çevirip biraz bastırıyoruz.
- Yumurta sarısını böreklerin üstüne sürüyoruz.Çörek otu da ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180c fırında kontrollü şekilde 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Ve lezzetlimi lezzetli böreklerimiz hazır. Afiyet şifa olsun yapanlara ve yiyenlere ????.