Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 paket krema (200ml)
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım kilo yıkanmış doğranmış ıspanak
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
Çıtırmı Çıtır Ispanaklı Kaşarlı Katmer Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcımızı hazırlamaķ için ıspanak, kaşar, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Maden suyu, krema ve sıvı yağı çırpıyoruz. İlk yufkamızı tezgaha açıp üstüne de hazırladığımız sosu bolca sürüyoruz. Üzerine bir yufka daha seriyoruz ve yufkamızın üzerine yine bolca sos yayıyoruz.
- Beşinci ve son yufkaya kadar aynı işlemi uyguluyoruz son yufkanın üstüne sos koymuyoruz. Üst üste hazırladığımız yufkalar önce bir bıçakla 4 e sonrada her bir parçayı 6 ya bölüp 24 parça elde edelim.
- Harcımızı yufkaların geniş ucuna koyup sigara böreği sarar gibi saralım. Sardığımız börekleri bir kaba alıp 15- 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra sıvı yağ ve suyu geniş bir kapta çırpıp böreklerimizi bu sosun içine batırıp her yerini sosa buluyoruz. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derece fırında 30 dakika üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun….