iltasyazilim
FD Üye
Çizik ve Kırma (çıtlatma) Zeytin Kurma Tarifi İçin Malzemeler
*yeşil ve mor zeytin
*salamura tuz
*limon tuzu
*su
Çizik ve Kırma (çıtlatma) Zeytin Kurma Tarifi Yapılışı
Zeytinler bıçak yardımıyla çizilir, bir kısmı da yıkanmış temiz bir taş yardımıyla ucu çatlayacak şekilde kırılır Çizilen ve kırılan zeytinler ayrı ayrı bidonlara doldurulur ve acısı gidene kadar (yaklaşık 1015 gün) günde 1 kez olmak üzere suyu değiştirilir
Zeytinler tatlanmaya başlayınca salamura tuz ve limon tuzu koyup ağzı kapalı şekilde yaklaşık 15 gün daha bekletilir İyice tatlanıp tuzunu aldıktan sonra yemeye hazırdır Afiyet olsun
NOT: resimdeki 3 kiloluk bidona 3 yemek kaşığı salamura tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekledim 2 kiloluk bidona ise 2 yemek kaşığı salamura tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekledim
*yeşil ve mor zeytin
*salamura tuz
*limon tuzu
*su
Çizik ve Kırma (çıtlatma) Zeytin Kurma Tarifi Yapılışı
Zeytinler bıçak yardımıyla çizilir, bir kısmı da yıkanmış temiz bir taş yardımıyla ucu çatlayacak şekilde kırılır Çizilen ve kırılan zeytinler ayrı ayrı bidonlara doldurulur ve acısı gidene kadar (yaklaşık 1015 gün) günde 1 kez olmak üzere suyu değiştirilir
Zeytinler tatlanmaya başlayınca salamura tuz ve limon tuzu koyup ağzı kapalı şekilde yaklaşık 15 gün daha bekletilir İyice tatlanıp tuzunu aldıktan sonra yemeye hazırdır Afiyet olsun
NOT: resimdeki 3 kiloluk bidona 3 yemek kaşığı salamura tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekledim 2 kiloluk bidona ise 2 yemek kaşığı salamura tuz ve 1 çay kaşığı limon tuzu ekledim