Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma
0
104

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
coban-kavurma.jpg

Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 kilo dana eti
  • 100 -150 gram iç yağ
  • 1 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 2 çorba kaşığı çiçek yağı
  • Tuz -karabiber kekik
Servisi için;
  • Lavaş, roka, domates, biber, soğan

Çoban Kavurma Tanımı Yapılışı

  1. Tencereyi ocağın üzerine alıyoruz.
  2. İç yağını kısık ateşte eritiyoruz.
  3. Öbür taraftan eti doğruyoruz.
  4. Yağ eriyip kıkırdaklar kızarınca içine kuş başından daha küçük doğranmış eti ek ediyoruz, defne yaprağını da ekliyoruz. Et sulanıyor.
  5. Etin suyunun çekmesini bekliyoruz ve orta ara karıştırıyoruz.
  6. Pişmesine yakın yemeklik doğradığımız soğanı ekliyoruz.
  7. Tuzunu ekliyoruz.
  8. Etin ölçüsü az olduğundan su ek ettik.
  9. Sona hakikat biraz çiçek yağını ekledim.
  10. Suyunu büsbütün çektikten sonra servis tabağına lavaşı koyup üzerine etleri serpiştiriyoruz.
  11. Yanlarına roka domates kekik koyup güzelce servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Not: etin durumuna nazaran 1. 5/2 saat pişme müddeti vardır.
 

Similar threads

Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler 600 gram kuzu kuşbaşı et1 adet soğan4-5 diş sarımsak2 yeşilbiber1 kırmızıbiber2 domatesTuzKarabiberToz kırmızıbiberKimyonKekik Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tencereye alınan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Kuzu eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı İçin Materyaller Çoban kavurma için 500 gram dana etPul biberKarabiberTuzYarım yemek kaşığı salça1 adet kapya biber1 adet çarliston biberYağ Zerzevat için 1 bağ maydanoz1 adet soğanYarım yemek kaşığı salçaSummakPul biberTuz Zerzevatlı Çoban Kavurma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kuşbaşı dana eti2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 diş sarımsak2 adet sivri biber2 adet domates1 tatlı kaşığı salça1 çay bardağı sıcak suTuz, karabiber, pulbiber, kekik( damak zevkinize göre) Lokum Üzere Çoban Kavurma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 2 tane kuru soğan2 tane kırmızı biber700 gram kuzu eti50 gram kuyruk yağı1 yemek kaşığı kaymak1 tatlı kaşığı zeytinyağıBir ölçü tuz7-8 diş sarımsak Kaymaklı Çoban Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Zeytinyağı tavaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo kuzu kuş başı et (tercihen dana kuşbaşı kullanılabilir)Sıvı yağ (Et yağsızsa yarım çay bardağı)Eğer etimizin yağı varsa 3 yemek kaşığı yeterli4 adet domates4 adet yeşil biber4 adet soğan1 tatlı kaşığı tuzKarabiberKekikToz kırmızı biber(ben birazda köri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt