Çoban Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yeşilbiber
- 1 kırmızıbiber
- 2 domates
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızıbiber
- Kimyon
- Kekik
Çoban Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye alınan et, suyunu salıp çekene kadar pişirilir (Kuzu eti yağlı olduğu için ayrıca yağ kullanmaya gerek yok. Şayet yağsız et kullanılacaksa kavurma işlemi 1 yemek kaşığı tereyağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağında yapılır)
- Suyunu çeken etin üzerine sırayla yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar, kırmızı ve yeşilbiberler eklenir, kavurmaya devam edilir.
- Kabuğunu soyup küp doğradığımız domatesler de eklendikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Altını kapatmaya yakın tuzu ve baharatları eklenir, sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.