Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Coca-Cola’nın içinde neler var neler?

Coca-Cola’nın içinde neler var neler?
0
202

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Çoğumuz CocaCola’yı severek içiyor olsak da sağdansoldan duyduğumuz kimi söylentiler kulağımıza çalınmıyor değil “CocaCola’ya rengini vermesi için böcek kullanıyorlar diyeni mi istersiniz, “Bağımlılık yapıyor veya İçinde alkol var diyeni mi Hatta CocaCola’da fare kanı ve fare zehri kullanıldığını söyleyenler bile var
Bunlar iç açıcı söylentiler olmadığı gibi bir yandan da dayanakları yok Hatta kaynakları bile belirsiz Bu sebeple kafamı oldukça kurcalayan bu söylentilerin aslı astarı var mıdır diye merak ettim ve cevaplarını araştırmaya koyuldum İlk baktığım şey de CocaCola’nın içinde neler olduğuydu ve araştırmaya başlar başlamaz cevaplara erişebildiğim bir kaynak buldum
İşte CocaCola’nın içindekiler

Su, şeker veya fruktozglikoz şurubu, karbondioksit, renklendirici olarak karamel, asitliği düzenleyici olarak fosforik asit, doğal aroma vericiler ve kafein
Coca Cola’nın içindekiler

Gördüğünüz üzere basit bir Google aramasıyla CocaCola’nın içindekilere ulaşmak mümkün Bu arada etiketinde de yazıyormuş içindekiler
Aradığım cevabı “Merak Ettimde bulduktan sonra kafamdaki diğer soru işaretleri için de bu sitenin harika bir kaynak olduğunu gördüm Benim gibi pek çok insanın daha önce sordukları sorular ve onlara verilen cevaplar arasında dolaşmaya başladım Ve yazının başında bahsettiğim tat kaçıran çoğu sorumun yanıtları oradaydı! Mesela CocaCola’ya rengini veren şey böcek veya namı diğer cochineal*değilmiş CocaCola’ya rengini verenin renklendirici karamel olduğu gayet açık bir şekilde belirtilmiş Yine aynı şekilde fare kanı, fare zehri de, tabii ki, sağda solda duyduğumuz gibi CocaCola’da olan şeyler değillermiş Hatta alkol olmadığını gösteren raporları da paylaşmışlar
Coca Cola’da Alkol Var Mı

Bu soru ve cevap denizinde dolaşırken fark ettim ki sanırım cevabı en çok merak edilen soru CocaCola’da alkol olup olmadığı Belki yüzlerce kişi merak edip sormuş CocaCola çalışanları da bıkmadan, usanmadan, soruyu soran herkese tek tek cevap verip CocaCola’da alkol bulunmadığını, raporları ile ortaya koymuşlar
Açıkçası ben bu cevaplardan gayet tatmin oldum Eğer sizin de kafanızda benim gibi CocaCola hakkında sorular varsa, uzmanların ve CocaCola çalışanlarının hazırladığı cevapların bulunduğu “Merak Ettim sizin için çok faydalı bir kaynak olacaktır Hatta dilerseniz siz de CocaCola ile ilgili sorularınızı sorup merak ettiğiniz her şeyin cevabını bulabilirsiniz
Umarım sizler için faydalı olur