Coco Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
- 300 ml süt
- 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket sıvı krema
- 2 paket kare çikolata
- Çakıltaşı çikolata
Coco Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 yumurta ve toz şeker iyice çırpılır diğer malzemeler de tek tek eklenerek kek hamuru hazırlanır iyice çırpılır.
- 150 derecede yaklaşık 25 dk kelepçeli kalıpta pişirilir. Pişen kek soğuduktan sonra kelepçeli kaptan çıkarılır üzerinin tümsek kısmı kesilir.
- Servis tabağına kelepçeli kabın kenarı alınarak kek içine konur. 1 su bardağı kadar sütle ıslatılır.
- Krema için krem şantili bir kaba alarak üzerinde yazan miktardan daha az süt konulur ve iyice çırpılır. Normalde 400 ml yazıyordu ben daha koyu olması için 300 ml süt koydum.
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve hindistan cevizi eklenerek tekrar çırpılır.
- Islattığımız kekin üzerine yayılır. Onun üzerine ganaj için 1 paket sıvı krema ısıtılarak içine çikolatalar atılarak eritilir, kaynamadan kapatmamız gerekiyor.
- İyice karıştırdıktan sonra kremanın üzerine dökülür. Bu şekilde buz dolabında 1 saat soğuduktan sonra kelepçeli kalıp çıkarılır.
- Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz. Ben çakıltaşı çikolata ile süsledim. Hazır pasta sevmeyenler için gerçekten çok güzel bir tarif. Ben kızımın doğum günü için yaptım ????????.