Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Coco Pasta

Coco Pasta
0
20

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
coco-pasta.jpg

Coco Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatma için;
  • 1 su bardağı süt
Krema için;
  • 2 paket krem şanti
  • 300 ml süt
  • 1 buçuk su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için;
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket kare çikolata
Süslemek için;
  • Çakıltaşı çikolata

Coco Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 3 yumurta ve toz şeker iyice çırpılır diğer malzemeler de tek tek eklenerek kek hamuru hazırlanır iyice çırpılır.
  2. 150 derecede yaklaşık 25 dk kelepçeli kalıpta pişirilir. Pişen kek soğuduktan sonra kelepçeli kaptan çıkarılır üzerinin tümsek kısmı kesilir.
  3. Servis tabağına kelepçeli kabın kenarı alınarak kek içine konur. 1 su bardağı kadar sütle ıslatılır.
  4. Krema için krem şantili bir kaba alarak üzerinde yazan miktardan daha az süt konulur ve iyice çırpılır. Normalde 400 ml yazıyordu ben daha koyu olması için 300 ml süt koydum.
  5. 1 yemek kaşığı pudra şekeri ve hindistan cevizi eklenerek tekrar çırpılır.
  6. Islattığımız kekin üzerine yayılır. Onun üzerine ganaj için 1 paket sıvı krema ısıtılarak içine çikolatalar atılarak eritilir, kaynamadan kapatmamız gerekiyor.
  7. İyice karıştırdıktan sonra kremanın üzerine dökülür. Bu şekilde buz dolabında 1 saat soğuduktan sonra kelepçeli kalıp çıkarılır.
  8. Üzerini istediğimiz şekilde süsleyebiliriz. Ben çakıltaşı çikolata ile süsledim. Hazır pasta sevmeyenler için gerçekten çok güzel bir tarif. Ben kızımın doğum günü için yaptım ????????.
Coco Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt