Coco Star Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 ml sıvı krema
- 170 gram çikolata (100 gram sütlü çikolata, 70 gram bitter çikolata)
Coco Star Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz suyu ek ediyoruz.
- Son olarak kuru materyalleri de ekleyip un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
- Malzemelerimizi spatula ile çırpıyoruz.
- Kek hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında, yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından aldıktan sonra, soğumaya bırakıyoruz.
- Üzeri için, krem şantiyi süt ile yoğunlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştırıyoruz.
- Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıyoruz. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak halde yayıyoruz.
- Son olarak yeterlice soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine döküyoruz ve bir kaç saat buzdolabında dinlendiriyoruz dilediğiniz biçimde süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun
.